/ Etherische Oliën

Etherische Oliën

Groothandel (biologische) Etherische Olie

Etherische Oliën
Groothandel (biologische) Etherische Olie

Al eeuwen worden etherische oliën gebruikt als ondersteuning bij ziekte en gezondheid of om de stemming te verbeteren.

Helios Holland is Groothandel in (biologische) etherische olie
 
Etherische oliën worden ook wel aromatische oliën genoemd. 
1. omdat ze luchtig zijn
2. omdat ze geuren
3. omdat ze het wezenlijke bestanddeel van een plant vormen

Klik HIER om etherische olie te kopen 

 
Een korte geschiedenis van de aromatherapie
Vroeger werd de kennis van planten gebruikt door onze voorouders. Zij wisten welke planten eetbaar waren en  welke planten lekker geurden bij het verbranden. Bij zieken, bij godsdienstrituelen maar ook om boze geesten te verdrijven werden kruiden verbrand. Het gebruik van aromatische planten in de geneeskunde is al bekend van 2000 jaar voor Christus. Vooral de Egyptenaren waren geniën wat aromatische planten betrof. Ze gebruikten ze niet alleen in de geneeskunst, maar ook als cosmetica en voor de dagelijkse hygiëne. De doden werden gebalsemd met mirre en cederhoutextract om het ontbindingsproces tegen te gaan.
 
Gebruik van etherische oliën
Het is mogelijk om etherische oliën inwendig te gebruiken, maar vanwege hun kracht moet bij inwendig gebruik altijd een arts of deskundige geraadpleegd worden.
 
Aromalamp
Voor elke stemming en situatie is een etherische olie of een aromamengsel te vinden. Met een paar druppels olie met wat water verdampen in de aromalamp wordt elke sfeer, die gewenst wordt, gecreëerd, variërend van rust tot ondernemendheid, van zieke - of kinderkamer tot studeerruimte.
 
Baden
Omdat etherische olie zich niet mengt met water, kan men de olie beter eerst met wat melk of room mengen. Met baden is ongeveer tien druppels olie in een vol bad, voldoende. Het lichaam ontspant zich door de warmte van het water en stelt zich open voor de werking van de etherische oliën.
 
Massages
Masseren biedt troost en genezing en is een van de beste manieren om spanning te verlichten. Het is dan ook geen wonder dat massage de oudste en belangrijkste vorm van aromatherapie is. Bij massage dringen etherische oliën diep door in de huid  en bedenk dat de werking van de etherische olie op de psyche groot is. Massage en 
aromatherapie zijn samen een ijzersterke combinatie.
 
Meng een paar druppels etherische olie b.v. jojoba of amandelolie voor een fijne massage-of lichaamsolie.

VOORZORGSMAATREGELEN BIJ HET GEBRUIK VAN ETHERISCHE OLIËN:

  • Etherische oliën zijn zeer geconcentreerd

  • Houd flesjes etherische oliën altijd buiten het bereik van kinderen. Voeg nooit etherische oliën toe aan een babybadje.

  • Vraag eerst advies van een specialist bij het gebruik van etherische oliën tijdens de

  • zwangerschap of de borstvoeding of bij gebruik door kinderen. Het gebruik wordt afgeraden bij

  • kinderen jonger dan 36 maanden. Bij medicijngebruik, raadpleeg uw (huis-)arts of specialist

  • Enkele etherische oliën (veel citrus soorten) hebben een foto-sensibiliserende werking, gebruik ze niet als u uw huid daarna aan de zon blootstelt

  • Was uw handen na een massage of na het aanbrengen van etherische oliën. Bij contact met de ogen niet spoelen met water, maar overvloedig een plantaardige olie aanbrengen.

  • Bij vermoedens van allergieën, wordt aangeraden om eerst het product te testen

  • Bij vergiftiging, kunt u zo snel mogelijk contact opnemen met het antigifcentrum  070 245 245