Groothandel (biologische) Etherische Olie

Al eeuwen worden etherische oliën gebruikt als ondersteuning bij ziekte en gezondheid of om de stemming te verbeteren.


Helios Holland is Groothandel in (biologische) etherische olie

 
Etherische oliën worden ook wel aromatische oliën genoemd. 
1. omdat ze luchtig zijn
2. omdat ze geuren
3. omdat ze het wezenlijke bestanddeel van een plant vormen

Klik HIER om etherische olie te kopen 
 
Een korte geschiedenis van de aromatherapie
Vroeger werd de kennis van planten gebruikt door onze voorouders. Zij wisten welke planten eetbaar waren en  welke planten lekker geurden bij het verbranden. Bij zieken, bij godsdienstrituelen maar ook om boze geesten te verdrijven werden kruiden verbrand. Het gebruik van aromatische planten in de geneeskunde is al bekend van 2000 jaar voor Christus. Vooral de Egyptenaren waren geniën wat aromatische planten betrof. Ze gebruikten ze niet alleen in de geneeskunst, maar ook als cosmetica en voor de dagelijkse hygiëne. De doden werden gebalsemd met mirre en cederhoutextract om het ontbindingsproces tegen te gaan.
 
Gebruik van etherische oliën
Het is mogelijk om etherische oliën inwendig te gebruiken, maar vanwege hun kracht moet bij inwendig gebruik altijd een arts of deskundige geraadpleegd worden.
 
Aromalamp
Voor elke stemming en situatie is een etherische olie of een aromamengsel te vinden. Met een paar druppels olie met wat water verdampen in de aromalamp wordt elke sfeer, die gewenst wordt, gecreëerd, variërend van rust tot ondernemendheid, van zieke - of kinderkamer tot studeerruimte.
 
Baden
Omdat etherische olie zich niet mengt met water, kan men de olie beter eerst met wat melk of room mengen. Met baden is ongeveer tien druppels olie in een vol bad, voldoende. Het lichaam ontspant zich door de warmte van het water en stelt zich open voor de werking van de etherische oliën.
 
Massages
Masseren biedt troost en genezing en is een van de beste manieren om spanning te verlichten. Het is dan ook geen wonder dat massage de oudste en belangrijkste vorm van aromatherapie is. Bij massage dringen etherische oliën diep door in de huid  en bedenk dat de werking van de etherische olie op de psyche groot is. Massage en 
aromatherapie zijn samen een ijzersterke combinatie.
 
Meng een paar druppels etherische olie b.v. jojoba of amandelolie voor een fijne massage-of lichaamsolie.
Hoe te gebruiken:
 
Tip! 20 druppels etherische olie is 1 ml.
 
Aromalampje In een vol bakje water gebruik je 5 tot 10 dr. etherische olie. Wanneer je onderin het waxinelichtje aansteekt, zal door het verwarmen van het water de olie verdampen en zich in de ruimte verspreiden. Het ruiken van een etherische olie werkt vooral psychisch op stemming en emotie.
 
Aromastream Dit is een elektrische aromaverstuiver. Door het verstuiven verandert de olie niet van samenstelling. Draai het filter los dat zich onderaan de aromastreamer bevindt. Druppel daarop 10 tot 20 dr. etherische olie. Draai het filter er weer onder, steek de stekker in het stopcontact en klaar is kees.
 
Bad  Voor een heel lichaamsbad: 3 eetlepels waddenzout en 10 tot dr. 20 etherische olie. Wees voorzichtig met de dosering bij sommige oliën zoals pepermunt, tijm, kaneel en bijvoet. Het is ook een kwestie van smaak/geur. Begin dus met een lage dosering.
In plaats van waddenzout, kunt U ook 20 ml badolie gebruiken. Badolie lost direct op in het water. Gebruik dezelfde dosering olie. Het is raadzaam om de badolie van te voren te mengen met de etherische olie.
Badzout werkt reinigend, badolie is verzorgend voor de huid. 
 
Badschuim Gebruik ongeveer 3% etherische olie in een basis-badschuim.
 
Bodymilk Ook hier is de dosering 3% dus in 50 ml bodylotion, tot 60 dr. etherische olie.
 
Crèmes Voor 50 gram crème 5 tot 15 dr. eth.olie naar keuze.
 
Geurstenen Zijn poreuze stenen die olie opnemen en deze weer langzaam afgeven.  Druppel 1-5 dr. etherische olie op de steen. Leg de steen op het nachtkastje voor ‘s nachts als je verkouden bent.
 
Geurveter Wij hebben in ons assortiment terra cotta gebakken kralen die poreus zijn. Deze kralen kun je aan een leren veter hangen en daar 1 dr. eth.olie opdoen. Je hebt dan de olie elke dag bij je en deze is dan werkzaam als geur maar b.v. ook in de aura.
 
Geurpotjes De van klei gemaakte geurpotjes van Het Geurenrijk nemen zeer snel de olie op en laten de geur door via de wand van het potjes. Ideaal voor de slaapkamer, toilet, badkamer auto, woonkameren en kantoor en  zelfs zomers voor op het terras om met Citonella, Citroen of kruidnagel olie insecten te weren.
 
Massage Je kunt ongeveer 3% eth.olie in een basis-olie gebruiken. Massageolie is een mengsel van amandel olie en Jojoba olie eventueel met extra etherische olie toegevoegd voor het juiste effect.
 
Shampoo Ook hier ongeveer 3% eth.olie in een basisshampoo gebruiken, de keuze van oliën hangt af van hoofdhuid en eventueel haarprobleem. Het Geurenrijk heeft uitstekende basisshampoos in het assortiment.
 
Stoombad voor het gezicht Neem 1 eetlepel waddenzout en 3 dr. eth.olie op een schaal heet water, doe een handdoek over het hoofd en de schaal. Laat de stoom met de olie ongeveer 10 minuten inwerken en behandel het gezicht daarna met een verzorgende olie of crème.
 
Stoombad voor de luchtwegen Neem 1 eetlepel waddenzout en 3 dr. eth.olie op een schaal heet water, doe een handdoek over het hoofd en de schaal. Inhaleer de stoom en olie ongeveer 10 minuten en laat de stoom met de olie zijn heilzame werk doen.
 
Voetbad 1 eetlepel waddenbadzout of 10 ml badolie mengen met 5 tot 10 eth.olie. 15 tot 20 min met de voetjes in het water. Voetbaden zijn heel reinigend en  energie afvoerend. Een hele goede aromatherapie  methode.
 
Voetmassage Door de voetzolen kan heel gemakkelijk energie worden opgenomen en afgevoerd, zoals door de verschillende voetreflex methodes bekend is geworden. Heel heilzaam is het om van de eth.olie die je nodig hebt, passend dus bij de klacht of het emotionele probleem, een mengsel te maken in een balsem of crème. Behandel de voeten 1 á 2 keer per dag.
   
Aroma-meditatie Kies een olie uit die bij je gemoedstoestand van dat moment past, inhaleer voorzichtig de olie door de neus, ruik de olie, en doe een druppeltje op je beide polsen. (Pas op, niet alle oliën puur op de huid!!) Ga rustig zitten en laat de olie zijn weg door je lichaam vinden,  je kunt de geur mee naar binnen nemen, door je bewust te zijn van je adem. 10 min. is lang genoeg.
   
   
   
 
Deze website gebruikt cookies, voor meer informatie zie : https://www.heliosholland.com/Cookies_AVG
NIEUW: bekijk nu GRN LIFE, de eigen lijn voedingssupplementen van Helios Holland met GROOT inkoopvoordeel. 

Bekijk hier de GRN LIFE producten. 

GRN LIFE