/ OliĆ«n & Cosmetica / Etherische oliën

Etherische oliën

Etherische-oliƫn

Helios Holland levert top etherische oliën. onder het eigen merk GRN LIFE !


U kunt er van uit gaan dat de oliën van GRN LIFE van hoge kwaliteit zijn. 
Etherische olie wordt ook wel aromatische of vluchtige olie genoemd. De etherische oliën zijn vluchtige oliën gewonnen uit planten. Het woord etherisch komt van het Griekse aither. Letterlijk betekent aither lucht van de hemel. Met aither duidden de Grieken de onderste laag van de kosmos aan. De etherische oliën zijn net als ether vluchtig en sterk geurend. Etherische oliën kunnen uit verschillende delen van een plant worden gewonnen, bijvoorbeeld de bloesem, de vrucht, het zaad, de bladeren, de schil, of het hout (van stam, takken of wortels). Soms bevatten verschillende delen van een plant verschillende etherische oliën. Sommige soorten etherische olie zijn vrij duur. Dit komt omdat er soms veel planten nodig zijn om een kleine hoeveelheid olie te produceren. Een goedkope olie is bijvoorbeeld sinaasappelolie, omdat de schillen van sinaasappels een afvalproduct van de sapindustrie zijn. Duur is bijvoorbeeld rozenolie, omdat er enorm veel speciaal voor de olie gekweekte rozen nodig zijn om een beetje etherische olie te produceren. 

Wie kent niet de toepassingen van Tea Tree etherische olie, of Rozemarijn etherische olie , Strobloem etherische olie, Tijm etherische olie of de etherische olie van pepermunt. Daarnaast is etherische lanvendel olie zeer rustgevend en vaak toegepast. 

De etherische oliën van Helios Holland zijn NIET verdund of aanngelengd met alcohol, wij zien steeds vaker oliën welke niet puur  en verdund blijken te zijn.

VOORZORGSMAATREGELEN BIJ HET GEBRUIK VAN ETHERISCHE OLIËN:

 • Etherische oliën zijn zeer geconcentreerd

 • Houd flesjes etherische oliën altijd buiten het bereik van kinderen. Voeg nooit etherische oliën toe aan een babybadje.

 • Vraag eerst advies van een specialist bij het gebruik van etherische oliën tijdens de zwangerschap of de borstvoeding of bij gebruik door kinderen. Het gebruik wordt afgeraden bij kinderen jonger dan 36 maanden.
   
 • Bij medicijngebruik, raadpleeg uw (huis-)arts of specialist
   
 • Enkele etherische oliën (veel citrus soorten) hebben een foto-sensibiliserende werking, gebruik ze niet als u uw huid daarna aan de zon blootstelt
 • Was uw handen na een massage of na het aanbrengen van etherische oliën. Bij contact met de ogen niet spoelen met water, maar overvloedig een plantaardige olie aanbrengen.

 • Bij vermoedens van allergieën, wordt aangeraden om eerst het product te testen

 • Bij vergiftiging, kunt u zo snel mogelijk contact opnemen met het antigifcentrum  070 245 245 Etherische olie kopen ? Koop  etherische olie in  onze groothandel !


Laatst bekeken producten